Miljørådgiver på Sjælland

Sløjfning af olietank

★★★★★

5 ud af 5 stjerner

Kontakt os

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.

Eksperter i jord

Professionel udskiftning af din olietank

KBJ Miljø er din professionelle miljørådgivning, som blandt andet hjælper dig med jordanalyser, affaldshåndtering, GPS indmåling, m.m.

Hos os er miljøet og din tryghed i fokus. Vi hjælper når du skal have lavet ændringer eller har en fornemmelse eller viden om forurenet miljø omkring din ejendom. Vi har viden og speciale i lovgivning, så du får udført det korrekte stykke arbejde hver gang. Vores team består af professionelle og fagligt dygtige ansatte, som glæder sig til at hjælpe dig med optimale og betalelige løsninger til dit omkringliggende miljø.

En olietank er et anlæg til opbevaring af olie og kulbrinter fremstillet af råolie, som kan graves ned eller stå ovenover jorden på din ejendom. Gennem olietanken transporteres den oplagret olie, til dig og dit forbrug, inde i huset.

Dog har en olietank en udløbsdato. Dette skyldes at lækage på en olietank, kan medføre forurenet jord på din ejendom. Det forurenede jord kan resultere i sundhedsskadelige dampe, som kan trænge ind i dit hus og i værste fald forårsage lunge- og hjertekarsygdomme.

På baggrund af dette er der ifølge lovgivningen en levetid på olietanke ud fra deres produktionsår. Ved at følge regler og lovgivning om olietanke, undgår man eventuelle olieudslip. På denne side kan du læse mere om levetiden på de forskellige tanke ud fra type og placering på din ejendom.

Læs mindre Læs mere

Det er dit ansvar at sørge for at din olietank ikke har overskredet sin frist, for din egen og dine omgivelsers skyld. Du kan tjekke din olietanks levealder ved hjælp af din tankattest eller mærket på din olietank. Dette mærke kan i nogle tilfælde også ses på påfyldningsstudsen.

Hvis du ikke har en tankattest, kan din kommune have en kopi af din ejendoms olietank. Ud fra attest eller mærket kan du se fabriksåret på din tank, som er afgørende for levetiden. Læs nedenfor hvor lang en levetid din olietank som udgangspunkt har ud fra materiale, type og placering på ejendommen.

Du kan også altid kontakte os med eventuelle spørgsmål gennem vores kontaktformular på siden eller gennem vores kontaktoplysninger. Her igennem kan vi guide og rådgive dig omkring din olietanks levealder, så du undgår en lækkende olietank.

Har din olietank påvirket din jord

Udskiftning af nedgravet olietank

Når du får nedgravet en olietank, er det dit ansvar at holde øje med hvornår den skal udskiftes, så du ikke oplever et læk fra din olietank. Din nedgravede olietank har i gennemsnit en levealder på 45 år fra produktionsåret. Ud fra type af materiale, varierer levealderen dog med cirka 10 år. Her kan du se levetiden på tre forskellige tanke under 6.000 liter, så du når at skifte din tank inden fristernes udløb.

Er din olietank en ståltank med glasfiberbelægning, er levealderen på 40 år efter produktion. Har din tank også en indvendig korrosionsbeskyttelse hæves levealderen til 50 år. Hvis du har en plasttank, er udløbsdatoen sat til 45 år efter produktionsdatoen.

Læs mindre Læs mere

Olietank placeret ovenpå jorden

Udskiftning af overjordisk olietank

Man kan også vælge at have en olietank placeret ovenpå jorden. Disse tanke kan stå udenfor huset, i lader og lignende, hvor den kan lagre din olie og transporterer den videre til dit forbrug. Herunder kan du se levetiden på overjordiske olietanke under 6.000 liter, så du ved hvor lang tid din tank kan holde sig ud i fremtiden.

Hvis din olietank er lavet af stål, skal den sløjfes efter 30 år. Har ståltanken dog indvendig korrosionsbeskyttelse, er levetiden på 40 år. Du kan også have en overjordisk plasttank, enkelt- eller dobbeltvægget, som har en levealder på henholdsvis 25 år og 40 år.

Læs mindre Læs mere
Vi kan også hjælpe dig med udskiftning af indendørs tanke, i for eksempel kældre, skure, lader, osv. Henvend dig allerede i dag og så svarer vi på dine spørgsmål og giver dig et uforpligtende tilbud på fjernelse af din indendørs tank.

Eksperter i jord

Sløjfning af olietank pris

Prissætningen på opgravning af olietank varierer alt efter tankens materiale, placering og andre lignende forhold.

Kontakt os med oplysninger om din olietank, og så giver vi dig en pris på sløjfningen af din under- eller overjordiske olietank.

Vi hjælper dig med sløjfningen af din olietank. Om det er opgravning af olietank eller fjernelse af overjordiske tanke, er vi klar. Vi klarer både fjernelsen af din olietank og bortskaffelsen.

Inden sløjfningen er det vigtigt at tanken er så tom som muligt for olie og slam, så vi undgår det farlige affald ved opgravning og fjernelse. Vi glæder os til at høre om din opgave.

Læs mindre Læs mere

Hvorfor skal du få sløjfet din olietank?

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at få din olietank sløjfet. Det kan være, at du har en ældre olietank, som er rusten eller beskadiget og derfor lækker, og som udgør en risiko for jordbunden og miljøet.

Jo ældre en olietank er, jo større er risikoen nemlig for tæring i tanken.
Det kan også være, at du ønsker at skifte til en anden og mere miljøvenlig og effektiv opvarmningsløsning som fx naturgas, fjernvarme eller varmepumpe, og derfor har behov for at få din olietank sløjfet.

Endelig kan det være, at din olietank optager værdifuld plads på din ejendom, som du ønsker at frigøre til andre formål.
Uanset hvad årsagen er til, at du ønsker en sløjfning af din olietank, og uanset hvor og hvordan den er placeret, kan vi hos KBJ Miljø hjælpe dig.

Vi sørger for hele processen fra start til slut, herunder evt. opgravning af olietanken og sikker bortskaffelse i overensstemmelse med miljøreglerne.

Med mere end 20 års erfaring med opgravning og sløjfning af olietanke, er vi garant for en sikker og professionel fjernelse af din olietank. Vi har et indgående kendskab til lovgivningen og kan således også tilbyde professionel rådgivning i forhold til gældende regler og love.

Du kan derfor være tryg ved, at alt bliver udført korrekt og lovligt, når du vælger os til at stå for sløjfningen af din olietank.

Læs mindre Læs mere

Sløjfning af olietank

Hvornår bør man få sløjfet sin olietank?

Hvis du har en ældre olietank, som du er i tvivl om hvorvidt du bør få sløjfet eller ej, er der nogle pejlemærker og indikatorer, du kan gå efter.

Hvis du har skiftet til en anden varmekilde, og derfor ikke længere benytter din olietank til opvarmning, er det naturligvis nærliggende at få sløjfet din olietank, så du undgår de potentielle miljø- og sikkerhedsrisici, der kan være forbundet med en ubenyttet eller forfalden olietank.

Hvis du har en olietank, som har synlige tegn på skader, som fx rust, lækager eller lignende, bør den ligeledes sløjfes hurtigst muligt, for at undgå miljøforurening.
Det kan også være en god idé at få sløjfet din olietank hvis du står overfor et potentielt ejendomssalg. Ofte vil det nemlig gøre din ejendom mere attraktiv på markedet for potentielle købere, hvis du får sløjfet din gamle olietank.

Endelig kan det være, at du planlægger en større opgradering eller renovering af din ejendom. I så fald er det et passende tidspunkt til også at få sløjfet din gamle olietank.

Der kan være mange andre årsager til at få sløjfet sin olietank. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt tiden er ved at være inde, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Læs mindre Læs mere

Hvis du har en nedgravet olietank, som du ønsker at få skiftet eller sløjfet, kan vi også være behjælpelige med dét. Vi tilbyder nemlig også opgravning af olietanke.

Alle olietanke har en begrænset levetid, og det er op til dig at sikre, at din olietank er i god stand og lever op til lovgivningen. Det kan derfor være en god idé at få den opgravet, også selvom du ikke oplever læk, så du kan sikre dig, at den er i god stand.

Hvis du har mistanke om, at din olietank måske forurener din grund, eller hvis du har opdaget synlige tegn på lækage, kan vi hjælpe dig med opgravning af din olietank, så der kan blive taget hånd om problemerne.

Vi hjælper desuden også med jordprøver af grunden.
Ved opgravning af din olietank kan vi også hjælpe med at tømme og skylle tanken samt den efterfølgende bortskaffelse.

Vi kan også hjælpe med at fylde gravehullet op og afmelde din tank hos kommunen. Vi sørger naturligvis altid for at rydde grundigt op efter os, når vi er færdige.

Afblænding af olietank

Afblænding – alternativ til sløjfning af olietank?

Nogen vælger afblænding som et alternativ til sløjfning af olietank, men det er vigtigt at være opmærksom på, at der kan være en række ulemper og risici ved dette alternativ.
Selvom afblænding reducerer risikoen for olieudslip, fjerner afblænding ikke risikoen fuldstændigt, som en sløjfning vil gøre.

En afblændet tank kan nemlig korrodere over tid, hvilket kan føre til lækager og dermed forurening af jorden. Der kan nemlig godt være resterende olie tilbage i tanken, selvom den er blevet tømt og selvom der er påfyldt sand eller beton.

Dertil kommer, at en afblændet olietank fortsat skal overvåges og vedligeholdes for at sikre, at den ikke bliver beskadiget og begynder at lække.

Tilstedeværelsen af olietanken kan desuden være en bekymring for fremtidige potentielle købere af din ejendom – også selvom tanken er afblændet. Det kan derfor påvirke værdien af din ejendom negativt, at have en afblændet olietank stående. En afblændet olietank optaget desuden stadig plads på din ejendom, som ellers ville kunne benyttes til andre formål.

Derfor anbefaler vi hos KBJ Miljø altid at du får sløjfet en olietank, som du ikke længere skal bruge, fremfor at blænde den. Dette er en mere langsigtet og sikker løsning, som eliminerer alle potentielle risici og bekymringer i fremtiden.

Læs mindre Læs mere

Risiko ved ikke at sløjfe af en olietank

Hvad er risikoen ved at undlade sløjfning af en olietank?

Kan du ikke bare spare pengene og lade din gamle olietank være, når du ikke længere skal bruge den? Det korte svar er nej. For det første er det et lovkrav, at olietanke, som har en vis alder, eller ikke længere er i brug, skal sløjfes.

Men det er ikke kun derfor, at det er en god idé at du får sløjfet din gamle olietank.
Der er nemlig risiko for jordforurening, hvis din gamle olietank begynder at lække. Ikke nok med dét, så kan lækage af olie også frigive skadelige dampe og kemikalier, som kan være sundhedsfarlige. Endelig er olie som bekendt en brandfarlig væske, som derfor kan udgøre en potentiel brandfare.

Selvom der er omkostninger forbundet med en sløjfning af din olietank, er det stadig den langt mest økonomiske løsning på sigt, da du slipper for løbende vedligehold. Mange oplever desuden, at deres ejendomsværdi stiger, når olietanken fjernes fra ejendommens grund, da de uforudsete problemer olietanke kan forårsage, fjernes.

Der er derfor mange gode grunde til, at få din gamle olietank sløjfet.
Indhent et gratis og helt uforpligtende tilbud på sløjfning af din olietank hos os allerede i dag ved at udfylde formularen her på siden. Så vender vi tilbage til dig snarest muligt.

Læs mindre Læs mere